Leer duiken via een referral

Wat is de referral methode.

Je wilt leren duiken, om je duikbrevet te kunnen behalen zul je 3 modules moeten beheersen :

 • Module 1 :  Je zult moeten beschikken over de kennis van het duiken, dit leer je jezelf thuis aan middels de online studie en de instructeur verfijnt deze reeds opgedane kennis tijdens de lesuren van je duikopleiding. Je kennis wordt getoetst middels een schriftelijk meerkeuze examen waarbij je 80% dient te scoren.
 • Module 2 : De vaardigheden zul je moeten beheersen welke bij de duikopleiding horen. In het geval van de Open water diver duikopleiding zijn dit de volgende vaardigheden : het aansluiten van de duikset, het te water gaan, ademautomaat klaren, ademautomaat terugvinden, masker klaren, gecontroleerd afdalen, gecontroleerd opstijgen, lucht delen, luchtdelende opstijging, noodopstijgingen en een aantal safetyskills. Dit leren wij je aan in ons eigen inpandige zwembad waarbij wij niet kijken naar het aantal lesuren, maar naar de vorderingen van jou, de cursist. Reken op globaal 6 zwembaduren.
 • Module 3 : Je zult 4 duiken in het open water ( buitenwater ) moeten doen. Tijdens deze duiken wordt je geëvalueerd door de duikinstructeur op basis van hetgeen je hoort te weten en te kunnen. Deze duiken moeten dieper zijn dan 7.5 meter en langer duren dan 25 minuten per duik. Bij voorkeur gaan wij met onze nieuwe duikers, duiken in de Vinkeveense Plassen, daar heb je vrijwel altijd goed zicht en heb je zeer grote kans op het zien van grote snoeken en baarzen.

Bij een referral doe je Module 1 en Module 2 bij ons op het duikcentrum. Module 3 doe je op je vakantielocatie. De duikschool in het buitenland kies je samen met ons. Jouw uiteindelijke duikbrevet wordt dan ook daar uitgegeven. Dit is de best denkbare manier om goed, veilig en eenvoudig te leren duiken, de routing van deze duikopleiding is als volgt :

 • Meld jezelf aan via onze duikwinkel of via de button op deze pagina. Ga wel eerst na of je gezond bent om te mogen duiken. Doe dit hier.
 • Je ontvangt via ons de online lesmaterialen zodat je direct met jouw duikopleiding kunt beginnen,
 • Wij nemen contact met je op om gelijk de eerste waterles af te spreken. Tijdens deze les vullen we ook een trainingrecord in.
 • We maken samen je lesschema en bespreken de tijdslijn hiervan. Je bepaalt zelf de tijdstippen en lesdagen van de diverse lessen. Dit zijn minimaal 5 zwembadlessen, we gaan echter net zo lang door totdat jij alles beheerst wat je moet beheersen.
 • Aan het eind van het lestraject moet je het examen doen, dit zijn 50 meerkeuzevragen waarvan je er 40 goed dient te hebben.
 • Nadat alles met goed gevolg is afgelegd ontvang je het referral brevet waarmee je jezelf in het buitenland bij de duikschool kunt aanmelden. Eventueel regelen wij dit voor je.
 • Het betalen van de buitenduiken doe je dan ook terplaatse in het buitenland. Tevens ontvang je daar je complete open watdr diver brevet en mag en kan je altijd en overal duiken.

De prijs van de open water diver referral bedraagt € 309.- en is incl.

 • Online lesmaterialen en online brevetten.
 • Het gebruik van alle duikmaterialen tijdens de duikcursus.
 • Koffie, thee en fris tijdens de duikopleiding.
 • Eventueel benodigde extra lessen.
leer duiken via een referral

Een PADI of een SSI referral ?

In de theorie zou het niet uit moeten maken of je een PADI referral of SSI referral doet. Je hoeft immers enkel en alleen maar de 4 buitenduiken te maken. Bovendien accepteren beide opleidings organisaties elkaars referral. Beiden zijn immers lid van de RSTC.

In de praktijk ondervinden we nog wel eens problemen ( welke echter zeer eenvoudig zijn op te lossen ) Mocht dis du gebeuren, neem dan direct contact met ons op en wij lossen je probleem op. Gegarandeerd.

Onze duikschool en duikcentrum is eenvoudig te bereiken voor duikers uit

Den haag, Rijswijk, Ypenburg, Wateringen, Leidschendam, Monster, Westland, Zuid Holland, Schiedam, Rotterdam. Berkel. Rodenrijs, Nootdorp, Wassenaar, Scheveningen, Loosduinen, Zoetermeer, Delft, Vlaardingen, Maasland, Maasdijk, Naaldwijk, Honselersdijk, Poeldijk. Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Leiden, Voorschoten, Katwijk, Valkenburg, Noordwijk, Randstad, Voorburg, Hazerswoude, Koudekerk, Utrecht, Haarlem, Lisse, Hoofddorp, Hillegom, Bollenstreek, regio Den haag, regio Rotterdam