Nachtduiken

De SSI specialty nachtduiken – € 139,00

s’Nachts heb je een compleet ander onderwaterleven dan overdag. Leer omgaan met het duiken in het donker, het zogenaamde nachtduiken middels deze specialty.

Wat houdt de Specialty Nachtduiken in?

Nachtduiken is veel meer dan alleen duiken met beperkt zicht. De Specialty Nachtduiken gaat in op alle aspecten van het nachtduiken, zodat je zelf veilig kunt nachtduiken.

De zon gaat onder en je trekt je duikuitrusting aan. Je geniet nog even van de zonsondergang, zet je masker op en doet automaat in de mond. Je ademt diep in en gaat de onderwaternacht in. In het licht van je duiklamp lijkt het net of alles tot leven komt. Was ik hier al vaker geweest? Duiken op zich is al een geweldige ervaring, nachtduiken is een extra toevoeging daarop. De onderwaterwereld verandert gedurende de nacht. Er is met nachtduiken beperkt zicht, maar toch zie je vaak meer dan bij een dagduik. Immers, je zwemt rustiger, je kijkt nauwkeuriger en het zicht is beperkt tot daar waar je lamp schijnt.

Je kunt de opwinding en sensatie en het avontuur van nachtduiken meemaken als je de specialty Nachtduiken  afrondt. Je leert over de planning en uitrusting van nachtduiken en hoe je ’s nachts navigeert. Je oefent dit in twee nachtduiken.

Nachtduiken is een vast onderdeel van de SSI advanced open water cursus, maar deze specialty is dan ook zeker de moeite waard. De nachtduiken welke je maakt in deze specialty tellen uiteraard mee voor jouw advanced diver duikbrevet.

Dutch Scuba Divers  adviseert dat je al je eigen duikuitrusting hebt, omdat je duikvaardigheden beter worden als je je eigen spullen goed kent. Mocht dat nog niet lukken, dan kun je ook een duikuitrusting bij ons huren tegen een gereduceerd tarief >>>>>>>>>>